«

»

feb 26

Möten och mänskor, del 208

En regnig lördagsmorgon och blåsig är den med kryper jag tidigt ut ur min övernattningskällare i huvudstaden. Jag har inte tillgång till tidtabeller men går till Kampen för att ta första buss till staden X. De brukar gå rätt ofta.

Men tydligen inte så ofta på lördagar. Så jag stiger på en annan buss, en buss till Y, som ligger i närheten av X. Därifrån ämnar jag ta en annan buss till X.

Framkommen till Y ser jag att nästa buss till X avgår först klockan 23!

Det regnar, blåser och är kallt. Vad göra?

Jag går till närmaste livsmedelsaffär och inviger en ung man som stiger ur bilen i mitt dilemma. Han är just på väg till X och han kan köra mig dit!

Det är mycket sällan han åker till X, säger han, men nu råkade det sig så. Och iväg bär det.

Jag säger att jag kan stiga av vid rondellen – men han vill köra mig närmare. Jag säger att jag kan stiga av vid korsningen – men han vill köra mig ända fram, det regnar ju. Jag säger att jag vill betala honom åtminstone bussbiljettens pris – men de pengarna vill han inte ta emot, han var ju ändå på väg till X…

Vilken kontrast att sedan sätta sig här vid datorn och påminnas om henne som hatar.