«

»

jul 03

Möten, virus och mänskor, del 1193

Flaggor vajade i huvudstaden.

– Var det såhär judarna kände det i Tyskland? tänkte jag där jag vandrade. När hakkorsen överallt predikade sitt hat mot dem. Eller är det bara jag som tänker så om regnbågsflaggorna?

Nej, det är inte bara jag. En ung man jag mötte förutspådde att konfrontationen, när den kommer, blir blodig. Han var beredd till väpnad kamp i inbördeskrigets Finland. Han ser sina egna rättigheter till tankefrihet och åsiktsfrihet kringskäras allt mera när de hatfulla toleranta tar makten. Regnbågen, i Skriften symbolen för Guds kärlek till mänskorna, har de rövat för sina onda syften och tankar.

Så långt som till våldsamma sammanstötningar har jag inte vandrat i mina tankar. Men visst delar hatflaggorna nationen. Jag såg en äldre kvinna sjunka ihop av sorg när hon blev varse en regnbågsflagga på stången strax utanför sitt eget fönster. Helsingfors stad hade hissat den.

– Det är förskräckligt, mumlade hon sakta och uppgivet. Förskräckligt!

Var det en slump att jag just då såg en man med svart T-tröja, ett uppochnedvänt kors och en bekännelse till tro på Satan? Och en annan som förkunnade endast ordet ’Killers’?

Nej, det var ingen slump. Ondskans trupper har stormönstring i vår huvudstad idag.