«

»

aug 12

Möten, virus och mänskor, del 1527

Att bevara barnasinnet i hög ålder är viktigt för hälsan. Det är aldrig för sent att leka och det är bra mot ålderdomskrämpor att friska upp minnet och koncentrationsförmågan.

Så vi lekte en lek, en gammal, gammal lek, vi lekte den i alla våra dagar. Tio stickor på ett bräde i all ära, och STOJ! men en av de traditionella är lekansvärd ännu i vuxen ålder. Den heter Gömma flykting. Den utövades redan i antiken.

De lekande är uppdelade på två lag, varav ett tar hand om flyktingen. Leken påminner om ”gömma nyckeln” men med omvända regler. Det gäller att vilseleda laget Myndigheterna med att säga ”nu blir det varmare” när deras efterspaningar följer fel spår och ”iskallt, iskallt!” om de av misstag kommer i närheten av det ställe där flyktingen gömts.

Vinnaren får ingen belöning alls, inga synliga utmärkelser i alla fall. Det beror på preskriptionstiden som i allmänhet är rätt lång.

FRIFRAS: Spelet ”gömma flykting” kan innehålla spår av lagöverträdelser och intressekonflikter med i demokratisk ordning tillsatta tjänstemän förekommer.