«

»

sep 08

Möten, virus och mänskor, del 671

Det blåser upp, ett lätt regn faller.

– Underbart! säger A., jag älskar hösten! Jag är romantiker och jag vet inget bättre än att krypa upp i sängen, tända ett ljus i höstmörkret och lyssna till min favoritmusik…

Sedan far jag till H.

Jag delar med mig av några jättemysiga tips. Om madrassen är nersölad av uppkastningar och annat, får man gratis plast från butikens lager. Ifall man har portförbud dit, kan man ringa och be dem sätta ut det. Om telefonen spruckit eller man inte har samtalstid kvar, kan man själv gå – om man kan gå – och leta i avfallsbehållarna. Nu på hösten är det ju mörkt på natten och man blir sällan bortkörd.

På samma gång kan man plocka med sig tomma konservburkar, tre räcker. Ställ sängbenen i dem och fyll dem med vatten, så kan de där kvicka småkrypen inte ta sig upp.

– Men inga stearinljus! förmanar jag då jag går.

– Och glöm inte att mysa!