«

»

okt 19

Möten, virus och mänskor, del 422

Nätlös av olika skäl hittade jag ingenting av Rudyard Kipling om Rei-Ti-Tins bravader. Kanske har han aldrig skrivit om dem.

Hopskrivet betecknar namnet på finska det som på engelska heter router och som jag inte funnit något svenskt namn på. Jag introducerar härmed ’ruttare’. (Vägröjare, javisst, etymologiskt, men ytterst av latinets ord för att bryta.)

Det är mycket man går miste om i de sociala medierna. Det bör man vara tacksam för.

Jag gav mig in i en politisk debatt och antalet ’vänner’ minskade genast med en procent. Vad jag sade? Jo, att invandrare är nog välkomna. Procenttalet brytningar hade uppenbarligen varit större än 1 % om sannfinländare kunde svenska.

Vägarna till en annan mänska är besynnerliga. En mycket ilsken tant skällde ut mig på det gruvligaste en tidig morgon när min bil inte ville starta trots mina många idoga försök. Jag väcker ju hela grannskapet! sade hon.

Hon var mycket arg.

Senare återsåg jag en gammal bekant – äldre än jag – från årtionden tillbaka. Han presenterade också sin hustru för mig.

Hon såg bekant ut.