«

»

sep 13

Möten, virus och mänskor, del 397

Fylld av sedlig kraft log han mot mig med vita tänder som blänkte i solen…

Nej, det var ingen bra inledning. Nytt försök:

På gatan blev jag hejdad av -ff som ville sälja en bok. Dess titel var Sedlig kraft (eller Den sedliga kraften, den var på finska och finskan är obestämd). Jag tog mig ur dilemmat på det vanliga sättet, genom att berätta att mitt modersmål är svenska. Och lät honom alltså tro att jag inte rör skrifter på andra språk.

Leendet var verkligen stort men verkade litet väl försäljarmässigt. Annars var han inte klädd som en affärsman. Sedlig kraft? Vad är det? Vad hade -ff att förtälja om den?

Vet jag alltså inte. Men det är sedlig styrketräning och sedliga styrkedemonstrationer jag väntar av henne som hatar. Tänk att på raka armar lyfta ett ”förlåt!” eller ”jag ångrar mig”!

Vilken själens atlet kunde inte denna mimosa bli med bara de enkla orden. Det behövs inte alls en hel bok.